Vadnai – Márkus – Harmath:
A csúnya lány
(kisoperett három felvonásban, 5 képben)

 

Szereplők:

Éva Cserjési Beatrix
Sziszi Vajnárovics Viktória / Szabó Anikó
Irma Molnár Ágnes
Bogdán Artúr Mikó István / Kovács Attila
Dr. Kornidesz Tamás Bódis Gábor
Kelemen Bencze István
Walter Bacskai Zsolt
Az öreg úr Benkő Péter / Papp György
Prímás Bánhidi Péter
Pincér, Portás Szendrei Gábor

Rendezte: Mikó István ( Jászai -díjas)

Zenei Átdolgozás: Suha Kálmán
Díszlet: Dobos László

    A szerző, Vadnai László neve bizonyára már sokak számára ismerősen cseng, hiszen hozzá fűződnek a mára már fogalommá váló, nagy népszerűségnek örvendő „Hacsek és Sajó”  kabarék jelenetei. Filmjeiről sem szabad megfeledkeznünk, mint például a „Meseautó”-ról, „Pesti mese”-ről vagy az 1935-ben vászonra kerülő „Csúnya lány”-ról.

    Jávor Pál, Muráti Lili, Kabos Gyula nagysikerű filmje után most színpadon is láthatja a közönség ezt a rendkívül szórakoztató, fordulatokban gazdag zenés vígjátékot, melyben adott egy válóperes ügyvéd Dr. Kornidesz Tamás, aki imádja a nőket,  a házasság köteléke elől viszont kényszeresen menekül. Munkáját komolyan véve kizárólagosan csúnya lányokat foglalkoztat titkárnőként, nehogy elcsábuljon. Így ismerhetjük meg a „csúnya lány” álarca mögé bújó Fóthy Éva kisasszonyt, aki egyszer elbűvölő szépségként női bájait, máskor csúnya Katóként csavaros eszét használja fel ahhoz, hogy meghódítsa ügyvédünk szívét.

    Persze nem marad el a már oly’ jól ismert Kabos-féle humor sem, amit Mikó István formál tovább, a megcsalt ügyfél, Bogdán Artúr szerepében.

    A három felvonást Márkus Alfréd fülbemászó dallamai színesítik, melyek gyönyörű díszletekben, Mikó István rendezésében virágoznak ki.