Július 26. (péntek) 20:30 óra
(Esőnap: július. 31.)
Görög Udvar

Palya Bea
“Hazatalálok”
felnőtt koncert

 

Tovább a nagy sikerű Nő című – és nagyon hamar sikeressé vált – lemez által megkezdett úton, Palya Bea folytatta az önmaga által teremtett hagyományt. Mindannyiunkról énekel, miközben önmaga kérdéseit boncolgatja; mindenkitől kérdez, miközben önmagának teszi föl a legfontosabb kérdéseket. Női dalszerzőként emberi témákról énekel, melyek mindannyiunkat érintenek; nőket, férfiakat, embereket.

A zenekari formáció törzsanyagát a 2018-ban megjelent Hazatalálok album dalai adják – nem hiányozhat például a Hazatalálok én, a Jóravaló nő vagy épp az Édesbús teher című dal. A koncertek során azonban felcsendülhetnek korábbi, népszerű dalok is, úgy mint a legnagyobb Youtube nézettséget elért Szabadon, a koncertek közönségét transzba ejtő Suttognak a vének, vagy a magával ragadó Szaladós. A hangzás alapját a cimbalom adja, ami igazi hungarikum. A dalok a lélek lépéseinek különböző szakaszaiban íródtak, így a közönség egy tartalmas, mély, elgondolkodtató, mégis felemelő élménnyel térhet haza egy-egy koncert után.

“Remélem, sikerült vágyaitokat felkorbácsolnom, birizgálni az érzékszerveitek, különös tekintettel a fületekre és a szívetekre… „

Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadó és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, bolgár, szefárd és indiai zene is úgy, mint a kortárs dalírói egyéniségek munkássága, mint Leonard Cohen, Joni Mitchell vagy épp Aretha Franklin. Bea leginkább saját dalait énekli, melyben egy megindítóan személyes világ tárul elénk. Tizennégy szólólemezén nyomon követhető az a folyamat, ahogy játszik hagyománnyal és modern témákkal – újat építve ezáltal a tradíció talaján -, és ahogyan önmagát dalokba gyúrva halad egy belső úton. Szövegei szókimondóak, mélyek, fájóan őszinték és humorosak. Gyönyörű hangjával, szuggesztív előadásmódjával és erős színpadi jelenlétével pedig rögtön bűvkörébe vonja közönségét.


• Palya Bea – ének, sansula, tapan
• Czirják Tamás – dob, ütőhangszerek
• Gerzson János – oud, buzuki, kalimba, furulya
• Lisztes Jenő – cimbalom
• Orbán György – nagybőgő