2019. július 13. (szombat) 20.30 óra
(Esőnap: július 14.)

a Görög Udvarban

Ray Cooney:
Család ellen nincs orvosság
(bohózat két felvonásban)
Fordította: Komáromy Rudolf

Szereposztás:

Dr. David Mortimore Bódis Gábor
Rosemary Mortimore Molnár Ágnes
Dr. Hubert Bonney Kovács Attila
Jane Tate Cserjési Beatrix
Dr. Mike Connolly Bencze István
Sir Willoughby Drake Nagy Zoltán
Leslie Rozsályi Márkó
Rendőrőrmester Bánhidi Péter
Főnővér Krutilla Fruzsina
Bill Bacskai Zsolt

 

Rendező: Besenczi Árpád (Jászai-díjas)

Díszlet: Mészáros Tibor
Jelmez: Mandala-TEAM

A „Páratlan páros” és „Páratlan páros 2.”, valamint a „Miniszter félrelép” „mandalás” sikerei után bátran állíthatjuk, hogy a Mandala Dalszínház otthon van a Ray Cooney darabokban. Nem véletlen, hogy a 2018-as Mandala Nyár premierje a szerző ez a társulatunk által eddig nem játszott, de szintén népszerű darabja lett.
A „Család ellen nincs orvosság” bemutatója előtt ugyan nem osztottunk nevetés-gátló pirulákat a nézőknek, de a premiernek rekeszizmokat próbára tevő sikere volt. Ezért gondoltunk arra, hogy a 28. Mandala Nyár nyitóelőadása Ray Cooney ezen vígjátéka legyen.
A történet helyszíne London egyik elegáns kórháza, ahol a világ minden tájáról odasereglett neurológusok konferencián vesznek részt. A nyitó előadást Dr. Mortimore tartja, akihez váratlanul betoppan tizennyolc évvel ezelőtti szeretője Tate nővér, ráadásul ennek a titkos viszonynak a “gyümölcse”, Leslie is. A főorvos szorult helyzetbe kerül, s nem lévén más választása kollégáját, a kissé kétbalkezes Dr. Bonneyt kéri meg arra, hogy ideiglenesen vállalja az apaságot… Innentől kezdve aztán az események szédítő tempóban követik egymást…